Горещо! Според турски вестник Митьо Очите е „булгар мафия бабасъ“!

Митьо Очите

„Булгар мафия бабасъ“ е нарекъл в. „Хюриет“ Митьо Очите в свой материал за издирвания с червена бюлетина от Интерпол Димитър Желязков, който бе заловен в истанбулски хотел.

Вестникът съобщава, че „бащата на мафията в България“ е спипан в Истанбул с още шестима и с любовницата си.

„Бащата на българската мафия Димитър Желязков, любовницата му и шестима от неговия отбор са арестувани при акция на Дирекцията за специални операции“, гърмят турските медии. Според изданията всички задържани са откарани в Дирекцията по сигурността на район Ватан Кадези в Истанбул. Там разследващите установяват самоличността на българите.

Търсеният от Интерпол Желязков е предаден на съдебните власти. Наложена му е мярка „задържане под стража“ и откаран в затвора Малтепе. Предстои местните магистрати да решат дали да екстрадират Желязков в България. Това ще стане, след като от българска страна бъдат изпратени доказателства, че той е разследван у нас като лидер на организирана престъпна група за рекет, палежи, побои. На този етап никой не се наема да прогнозира колко време ще отнеме процедурата по връщането на Очите в България. Възможно е той самият да поиска да бъде екстрадиран, но това е малко вероятно, казват запознати. В случай че Желязков пожелае да се завърне доброволно в родината, цялата съдебна процедура ще мине по съкратен ред.

Любовницата на наркобоса Илина, както я определят всички турски медии, и останалите шестима от кохортата на Очите са отведени в митническия пункт на Капъкуле. Там те са предадени на българската полиция, която ги откарва в ареста в Бургас. Сред тях освен приятелката на Очите, Бенчо Бенчев, шофьорът му Йовчо Делчев, Несрин Узун, както и шофьорът на Очите Милчо Бомбето. На всички тях е наложен арест до 24 часа, предаде ПИК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ