Днес е 51-то издание на денят на Земята

Земя

Днес – 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда, посочва 360mag.bg. От 1970 г., годината на откриване на годишния Ден на Земята, датата 22 април служи като ден за стартиране на редица значителни утвърдителни глобални събития. Едно такова събитие беше началото на Парижкото споразумение от 2016 г., международния договор за изменение на климата.

Тази година фокусът на кампанията е върху подпомагането на местните общности, като се фокусира върху области, които са непропорционално засегнати от проблемите на околната среда. Тези, които живеят на фронтовата линия на тези екологични кризи, не винаги разполагат с ресурси, за да се справят с щетите.

През изминалата година стана ясно как нашето здраве и благосъстояние са тясно свързани със здравето на нашата планета. Борбата с климатичната криза изисква решителни и постоянни действия на много фронтове. Решенията обаче са много и действията на място показват, че може да имаме шанс да спрем най-тежката криза, през следващите години.

Едно видео, което проследява колко е важна ролята на поколенията в грижата за околната среда е това, чрез което Google отбелязва днешния празник. С традиционния си специален doodle (драскулка) търсачката показва как грижата е „заразна“ и едно добро дело за природата се предава лесно нататък към тези, които идват след нас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ