България излиза от третата вълна на коронавирус

Мин. Костадин Ангелов

Постигнахме го. България излезе от третата вълна от COVID-19. Много скоро България ще се превърне в пример за постигане на резултати с разумни и последователни действия. Това съобщи здравният министър в оставка Костадин Ангелов на редовния брифинг за разпространението на коронавирус.

„Няма нито една червена зона“, каза Ангелов и благодари първо на българския народ, че спазва мерките.

„За да удържим постигнатото трябва да продължим и да запазим темпа на ваксинация, който през месец май може да достигне 50 000 на ден. Трябва да продължи спазването на противоепидемичните мерки. Носенето на маски, спазването на дистанция. Тази победа е крехка, тази победа се дължи на усилията на всички български лекари, сестри, санитари“, коментира още Ангелов и добави, че още месец-два трябва да продължим да спазвам мерките.

14 място в ЕС и пето място на Балканския полуостров заема България по отношение на заразяване с COVID-19. Второ място заемаме в ЕС и трето място на Балканите по отношение на смъртност, съобщи доц. Ангел Кунчев.

Припомняме, че Националният оперативен щаб – НОЩ беше закрит. Въпреки това брифингите за епидемичната обстановка у нас остават.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ