„Татяна Лолова беше вързана с въжета, крещеше и хапеше лекарите“

Татяна Лолова

Трагични са били последните дни на Татяна Лолова в „Пирогов”, научи „Уикенд” от хора, чиито близки са лежали в едно отделение с нея. Голямата актриса е била принудително завързана с въжета за леглото си, тъй като буйствала и заплашвала, че ще избяга.

В крайна сметка, по разпореждане на лекуващия я лекар, звездата на комедията е била прикована насилствено към боничното легло. Преди да бъде взето това решение, то е било консултирано с началника на клиниката за спешна помощ проф. д-р Асен Балтов, тъй като се касае за публична личност. Преценено било, че това е единствения начин ВИП-пациентката да бъде усмирена. Така малко преди да издъхне, 87-годишната актриса е завързана за кревата си.

„Татяна Лолова беше настанена в стая с моята най-добра приятелка, която за съжаление също почина. Когато се чухме, тя ми разказа ужасяващи неща – че Лолова е била вързана отвсякъде – ръце, крака… Пищяла, ридаела, хапела – в истерията си ухапала една от медицинските сестри – добре, че тя е била в защитен костюм… В последните дни, в които е била в съзнание, изпадала в непрекъсната истерия. Искала да наусне час по-скоро болницата и твърдяла, че се чувства добре. Молела се с рев да я пуснат, защото не искала последните й спомени да се от болницата. Наложило се да бъде окована, за да я озаптят. Малко след това я преместили в друго отделение, а дни след това е починала. Било е жестока гледка! Какво знаете вие…”, споделя жената, която не желае името й да бъде оповестявано публично.

Докторите се видяли в чудо със знаменитата си пациентка, която открито не спазвала разпоредбите. Тя непрекъснато говорела по телефона, което е по принцип забранено за тежко болните пациенти. Лолова звъняла на приятели и ги молела да дойдат и да я отведат от „Пирогов”, защото не издържала. Лекарите освен това настоявали непрекъснато да е с маска, а тя се задушавала от нея.

Както е известно, Татяна Лолова издъхна на 22 март около 21 часа в болницата след усложнения от коронавирусна инфекция. Тя е била е със силно увредени дихателна система и кръвоносни съдове. Официално се води, че е преборила Ковид-19, но именно китайската зараза провокира смъртта й.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ