Парламентът наложи мораториум върху правителствените решения

Парламент

Мораториум върху решенията на правителството в оставка наложи днес парламентът. Той ще важи до назначаването на нов кабинет. Предложението бе подкрепено от 151 депутати, като само от ГЕРБ не се включиха в гласуването.

Предложението за мораториум бе направено от лидерката на БСП Корнелия Нинова и от шефката на депутатите от „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова. Двата проекта бяха обединени в решение да се наложи мораториум на кабинета върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация. По предложение на зам.-шефката на НС Татяна Дончева бе предложено да се добави и „върху действията на държавните органи“. То пък бе прието едва при второто гласуване, тъй като на първото нямаше кворум в пленарната зала.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ