Удължиха епидемичната обстановка до края на май

Мин. Костадин Ангелов

„Ние сме лекари до гроб, а политици и началници – до определено време. Дали ще продължим да даваме тези брифинги ежеседмично, много зависи от решенията, които ще бъдат взети от Народното събрание и президента. Ще изпълним нашите ангажименти към българите“, каза министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

Той каза, че сме влезли в кампания за избори още преди да сме излезли.

„Ясно е, че замириса на избори и, за съжаление, започнаха предизборните кампании“, каза здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

„Здравеопазването няма цвят, хората са си хора“, допълни той.

„Ако се състави правителство – за нас ще бъде много добре. Ще имаме възможност да си починем, защото никой от нас не е виждал семейството си в последната година“, каза Ангелов.

Той допълни, че при липса на консенсус за нов кабинет, на ход е президента.

До края на тази седмица или началото на следващата, ще имаме конкретни указания за влизане в страната, засягащи влизането на хора със завършена ваксинация, с отрицателни PCR или антигенен тест и за преболедували през последните шест месеца. Все още нямаме категорично решение. Скоро ще издам заповед за влизането в страната, която ще засяга и издаването на работни визи за чужденци, заяви Ангелов. Той съобщи, че извънредната противоепидемична обстановката в страната трябва да продължи. Доц. Кунчев внесе вчера доклад и то ще бъде удължено с един месец, добави Ангелов и обясни, че решението е за месец, за да не се спъват действията и решенията на бъдещето правителство.

Ако има следващо правителство, то ще може да ревизира това решение, посочи Костадин Ангелов.

Той съобщи още, че е разговарял с д-р Александър Симидчиев да направят среща. Тя ще се състои по време на здравна комисия и ще обсъдим въпросите на пандемията, заяви министърът в оставка и предупреди: Ситуацията е много сериозна. Третата вълна ще отмине, но вирусът ще остане. Ние не се страхувахме да вземем трудни решения, подчерта той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ