Цеков за ИТН: Професионални мошеници, много поздрави на гласувалите балъци за тях!

Слави Трифонов

Председателят на Института за модерна политика Борислав Цеков каза цялата истина за партията „Има такъв народ“, която влезе в парламента.

Поводът за поста на юриста са събитията от последните дни в НС, след които стана ясно, че една от основните точки в партията на Слави Трифонов – мажоритарния вот, няма да се въвежда в близко бъдеще, а евентуално в срок от 4 години.

Ето какво написа във Фейсбук Цеков:

Все пак трябва да се признае, че партията на Сл.Тр. измисли една истинска иновация в политическите лъжи. Да си влязъл в парламента с едно основно обещание и да се отметнеш от него, като го впишеш в преходните разпоредби на закон, че ще се реализира друг път. В случая записаха, че мажоритарната система щяла да се въведе след 4 години.

Тоест, не го правиш, когато си получил мандат от избирателите, а го отлагаш за неясното бъдеще, когато всеки следващ може да го отмени, а самият ти да отпаднеш от парламента. Наистина е иновация.

Професионални мошеници. Много поздрави на гласувалите за тях – те са в ролята на балъците, дето едно време се връзваха на разни улични тарикати да залагат на „Тука има, тука нема“. Оная мошеническа игра с топчето и трите чаши. Та и ИТН – тука има мажоритарна система, тука нема, кАде е топчЕто.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ