Щастливи новини: Нов бонус за пенсионерите, взимат го през май

пари левове

Добри новини пристигнаха за всички 2,1 млн. пенсионери, те ще получат бонус през май месец.

Той ще бъде 50 лева и ще бъде прибавен към редовните им суми, които получават.

„Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии“, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Той подчерта, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева. Премиерът напомни още, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери. Тази подкрепа за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

„С това още веднъж доказахме, че отпускането на добавката никога не е било обвързано с изборите, а единствено с желанието ни да се погрижим за възрастните хора по време на пандемията“, написа във фейсбук министърката в оставка Деница Сачева.

„Всички анализи потвърждават, че тези 50 лв. са помогнали не само на тях, но и на бюджетите на семействата на техните близки. Явно заради това онези, които ги наричаха „унизителни“ преди изборите, сега искат да ги удължават до края на годината“, коментира още тя.

Правителството прие и друго решение с което прехвърля имоти на Министерството на образованието и науката.

Те са публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“. Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата.

„Окрупняват се два терена за изграждането на френското училище „Виктор Юго“ – един ангажимент, който сме поели към френската страна“, изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ