„Изправи се! Мутри вън!“ са предложили неофициално подкрепа на Слави за кабинет

Николай Хаджигенов

От „Изправи се! Мутри вън!“ са казали в неофициални разговори, че биха предложили подкрепа на „Има такъв народ“ за съставяне на правителство. Това призна адвокат Николай Хаджигенов пред журналисти в кулоарите на парламента и обясни, че от медиите разбира, че Борисов ще върне мандата.

Ние дължим на избирателите поне да опитаме да съставим кабинет. Очевидно ние няма как да съставим кабинет, защото сме най-малките, всички останали се притесняват. Ние смятаме, че в политиката на човек трябва да ми стиска да поема рискове, заяви Хаджигенов. „Разбирам, че всички искат да живеят комфортно като Иван Костов – 150 гласа мнозинство. Или като ГЕРБ – огромно мнозинство. Това обаче демокрация ли е? Не е. Всичко останало е тромав и скучен процес, и означава поемане на рискове, тоест – да не се чувстваш комфортно. В крайна сметка аз не съм дошъл в парламента да се чувствам комфортно, дошъл съм да върша трудна и мръсна работа и тя не е комфортна“, заяви той.

Ние сме най-малки, но не се притесняваме да взимаме трудни решения и да ги отстояваме в последствие, каза Хаджигенов и отново напомни, че неофициални разговори се водят с всички опозиционни сили, не с ГЕРБ. Трудно решение е да говориш с всички, още миналата година на площада казахме, че гласовете не излизат, без да знаем въобще как ще изглежда парламента. Оказахме се прави, допълни той

Сега имаме да свършим трудна, мръсна, неприятна работа по изчегъртването на ГЕРБ от най-високите до най-ниските нива.Въпросът е формулиран така – стиска ли ви да свършите мръсната работа? Да, стиска ми, обясни Хаджигенов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ