ГЕРБ в сблъсък с Ива Митева за референдума на Слави Трифонов

Ива Митева

Ние сме за мажоритарна система, но предложението на ГЕРБ-СДС е несериозно. Това заяви председателят на Народното събрание и депутат от Има такъв народ Ива Митева.

„Когато се прави промяна в системата, е необходимо време, а не да се правят нещата за една нощ. Имам чувството, че сте хвърлили зарчето и където то падне“, коментира тя проекта на ГЕРБ-СДС.

Според нея закопроектът на първата политическа сила е „неблагоразумно направена изборна система и непознаване на мажоритарната система като цяло“.

От името на ГЕРБ се изказа Цвета Караянчева, която запита Има такъв народ от какво се страхуват, че не подкрепят мажоритарния вот. Тя напомни, че това е било лайтмотивът на референдума на „Шоуто на Слави“.

„Г-н Йорданов искаше рефендумът да се разгледа за една нощ. Ние, понеже също четем, намерихме в сайта на „Шоуто на Слави“ вашето райониране. Имате готово райониране, не виждам къде е проблемът. Трябва да знае българ кой влиза в политиката, за да лъже, само и само да седне зад депутатските банки“, заяви Караянчева.

След нея думата взе и Николина Ангелкова от ГЕРБ-СДС

„Защо се оправдавате с липса на време? Трябват действия“, обърна се тя към депутатите от Има такъв народ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ