Най-тъжната вест, сбогувахме се с българската Мерилин Монро

Силвия Въргова

От този свят си е отишла актрисата Силвия Въргова, съобщи БНР. Вчера се е провело погребението на звездата от 90-те. „Последва голямата си студентска любов в Небесния театър“, написа Теменужка Коларова във Фейсбук.

Силвия Въргова е наричана българската Мерлин Монро и е позната в ролята на американката в „Господин за един ден“, от „Вагнер“ на Андрей Слабаков и „1952: Иван и Александра“ на Иван Ничев.

Завършила е столичната 118-а гимназия, където са учили и колегите ѝ Христо Шопов, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков.

Силвия Въргова е една от малкото родни актриси, пожънали успех и на международна сцена. През лятото на 2000-та година тя представи на най-престижния театрален фестивал в света – в Единбург, своя моноспектакъл „Медея XXI век“. Там толкова я харесали, че веднага я поканили да гостува и през следващата година. Покана за 2001 г. имаше и от Лондон – отново за същия спектакъл.

„Българската Мерилин“ преди години живееше в столичния квартал „Дружба“ – в красив артистичен апартамент без врати и огромна библиотека. Едната лавица бе само с детски книжки. „Обожавам приказките. Любимата ми е „Снежанка“. Много обичам да ми разказват приказки. Но няма кой. Искам да намеря мъж, който да ми разказва приказки. Но и да ги осъществява. А най-много мечтая да имам дете“, споделя в интервю от онези времена актрисата.

Поклон пред паметта ѝ!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ