Третият предварителен кандидатстудентски изпит по математика в ТУ в София е днес

Студенти, Ученици, Училище

Третият отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит по математика за прием в Техническия университет /ТУ/ в София за учебната 2021/2022 година започна днес в 9.00 часа. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

На изпита ще се използва специализирана университетска платформа и приложението Google Meet. Допуснатите до изпита кандидати трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация, с налични и работещи видеокамера и микрофон.

Продължителността на изпита е четири астрономически часа, разделени на два модула по 120 минути, като между тях има 15 минути задължителна почивка. Първият модул се състои от 20 задачи с по-малка трудност, като всяка вярно решена задача носи 1 точка. Вторият модул се състои от 10 задачи с по-голяма трудност, като всяка вярно решена задача носи 2 точки. Максималният брой точки от теста е 40.

Редовните кандидатстудентски изпити в университета ще се състоят в началото на юли – по математика изпитът ще е на 3 юли, по рисуване – на 4 юли, по композиция и по чужди езици /немски, френски и английски/ – на 5 юли.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ