Йордан Цонев издаде Слави и Доган: Не се е случвало от 10 години

Ахмед Доган, Слави Трифонов

„Нормална практика е да се сменят противниците в политиката“ – така председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев отговори сменят ли се противниците и съюзниците в новоизбраното 45-то Народно събрание (НС).

„Ако е само за участие във властта – не е ок. Но ако си прочел какво са поискали гласоподавателите и си разбрал, че те искат промяна – това е друго.

Гласоподавателите искат промяна с диалог, защото вкараха три нови партии в парламента, но не им дадоха мнозинство“, допълни Цонев в предаването „Панорама“ по БНТ.

„ГЕРБ са първа политическа сила, но изгубиха доста от гласоподавателите си. БСП пък буквално катастрофираха на тези избори. ДПС е единствената партия, която увеличи резултатите си.

Заради това ние казахме така – вотът на избирателите означава промяна. Ние ще подкрепим тази промяна без да участваме в кабинет.

ГЕРБ е токсична партия, защото всяка нова партия, която влезе във властта, прегръща ГЕРБ и после изчезва“, допълни той.

„Не сме засилили да прегръщаме протестните парии. И пак – нямаме нужда да ги атакуваме. Ние им казахме, че ще ги подкрепим да съставят парламент, но нищо повече“, каза още Цонев.

„Всички срещу ДПС е политическото битие на ДПС през последните 20-30 години. Дори имаме колективен имунитет срещу това“, заяви той.

„Росенец е категоричното доказателство, че ще има предсрочни избори. Появи ли се тази тема – ще има предсрочни избори. Вървим с бърза скорост към предсрочни избори.

От ДПС сме готови за това, но от гледна точка на случващото се в страната не е добре.

Ще направим тежка политическа грешка, ако идем на предсрочни избори“, категоричен бе Цонев.

„От г-н Доган знам, че той уважава г-н Трифонов като шоумен и успял човек. При това успял без родителите му да са някои.

Но от г-н Доган знам и, че през последните 10 години нито са се чували, нито са се виждали с г-н Трифонов“, така Цонев отговори на въпрос има ли договорка между ДПС и „Има такъв народ“ (ИТН) и съответно между Ахмед Доган и Станислав Трифонов.

„Ако от ИТН ни поканят на разговори ще седнем да говорим с тях. Досега не са ни поканили – нито официално, нито неофициално“, каза още шефът на ПГ на ДПС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ