Бойко Борисов обяви обрат: ГЕРБ няма да го направи

Бойко Борисов 7

Зам.-министърът на външните работи в оставка и лидер на младежката формация на ГЕРБ Георг Георгиев коментира нахлуването на Мая Манолова в „Булгартрансгаз“:

„Тази среща е, за да видят кой нашите опоненти, искат да ни изчегъртат”, каза той.

„А тия 90-та година в шоуто, дето бяха в БТВ, те са новите лица ли?”, запита Борисов.

„Да, те, Мая Манолова, Мария Капон са новите лица, а вие сте тези, с които те да се разправят. Ние ги наричаме опоненти, но това са хора, които създадоха враждебна среда и ви пречат да направите това, за което се борите в Общината.

„Хайде ще ги видим след няколко месеца. Нека да видим какво ще стане в тази политическа обстановка”, каза той и постави специална задача на Георгиев.

„Вчера сте поискали оставката на Манолова, това е голяма глупост. Нека тя да говори ежедневно, ежеминутно. Нека тая истерия да продължава. Има комисия. Нали сме правова държава, нека да пратят писмо какво искат и ще им се прати в кашони и папки”, каза премиерът.

„Такива дай ми флашката, вземи ми флашката, да няма”, добави той.

„Нека да я има тази Комисия и тя да й е председател и да обикаля така дружествата. Колкото повече говорят те, спикерката на парламента Таня Дончева, хората толкова правят разлика между работещата със своите грешки партия и тях”, каза Борисов.

„Веднага се свързваш с групата ни в парламента. Не й искаме оставката, а да ходи и да говори повече”, каза той.

„Чух и президентът какво е казал сега, по-скоро кандидатът за президент. Продължавам да питам защо толкова настояваха да върнем бързо мандата. Трябваше вчера в 7:30 да правим Изпълнителка комисия, за да го дадем в 9:00, за да той го даде още в същия ден на втората партия, която месец след изборите не е казала нищо”, каза Борисов.

„Ние месец след изборите не знаем кои са и какво ще правят. Хвърлиха се веднага да правят Комисия, задължиха и съдиите да ходят да им се отчитат веднага в апартамента. Знам им стила на тези хора, всички са били при мен и са разочаровани, че не им дадох да правят, каквото искаха, сега търсят други начини. Сега се обясняват само за заплати и коли”, каза Борисов.

„Радев нито веднъж не се произнесе по Навални. Целият демократичен свят иска да бъде пуснат да се лекува, а той още не е казал нищо. Той не се е произнесъл и по шпионските скандали. Чехия сега изгони руски дипломати”, каза той и хвърли анонс, че тази седмица ще има развитие още по тази тема.

„Подкрепи чехите и заяви позиция срещу шпионите”, обърна се към Радев лидерът на ГЕРБ.

„Да се погрижим за пенсионерите ли? Е ние вече го правим от една година”, отсече политикът.

„Цял свят се отказва от електронното гласуване заради хакерите, а ние го въвеждаме. Искат да въведат гласуване по пощата, но така е силно вероятно да има касиране на изборите. Не случайно извикахме международни наблюдатели“, каза той.

„Нали знаете – Който нож вади, от нощ ще умре. Нашият приятел депутатът Трифонов не разбра какво му направих. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони и им подкрепихте всичко. От днес нататък, Слави вече носи цялата отговорност за провалените следващи избори и това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиним в задкулисие с Радев. Тъй че им подкрепете желанията”, каза Борисов.

„Той каза да подкрепят всичко предложено, но да предупреждават. Отговорността вече е на Слави Трифонов. За тези избори помните ли Радев какво говореше? Че ще манипулирам изборите, ние не ги опорочихме обаче. Не се оплакваме от нищо”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Ние видяхме основната фигура е Тошко Йорданов. Изправяме нашите срещу техните. Дебати няма да има. И ние от „Витоша“ Бистрица искаме да играем с Реал Мадрид, но тях ги е страх. Нека Слави да дойде да си говорим за политика, Ще се чувства така, както, ако мен ме вкарат в неговото шоу да пея. Ще пея, ама не като него”, каза Борисов.

„Един месец мина, вие ме държите премиер”, констатира лидерът на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ