Росен Желязков: Метрото е прекрасен пример, че не с говорене, а с реална работа се постигат истински резултати

Йорданка Фандъкова, Росен Желязков, Метро, Овча Купел

Метрото е прекрасен пример, че не с говорене, а с реална работа се постигат истински резултати. Това каза министърът на трспорта в оставка Росен Желязков при откриването на нова метролиния в ж.к. „Овча купел“, предаде „Фокус“.

„Първо искам да честитя Лазаровден. Предстои Страстната седмица, един период, в който трябва да бъдем смирени в очакване на Възкресение Господне. Това е период, в който трябва да направим вглъбено в себе си размисли и поуки за случващото се в момента“, коментира той.

„Метрото е един прекрасен пример, че не с говорене, а с реална работа и действия се постигат устойчиви политики и истински резултати. Метрото ще продължи да се развива. В Плана за развитие и устойчивост са предвидени близо 400 млн., които и със собствено съфинансиране и от Общината, ще са достатъчни за изграждане на новите 8 метростанции до Тех парка и от кв. „Хаджи Димитър“ до „Левски – Г“. Така, още една голяма част от жителите да София ще имат възможността да позлват бърз, надежден и сигурен транспорт“, допълни Желязков.

„Днешното откриване дава началото на използването на метрото от близо 50 хил. души, живеещи в района. Дава и възможност за пътуващите от Перник и Радомир. Транспортната свързаност не е самоцел, а дава възможност за комбиниране на различни видове транспорт. Този проект е един от най-хвалените в Европа и е даван за пример“, посочи той.

Снимки: „Бул Фото“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ