ГЕРБ внася жалба днес в 09:00 по заръка на Бойко, играта се променя

Бойко Борисов 3

ПП „ГЕРБ“ започва седмицата активно. Партията ще внесе жалба в 09:00 часаа в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавните органи, съобщи Епицентър.бг.

На среща с министри вчера премиерът Борисов заяви: „Президентът Радев каза правителството да работи. Ние се надявахме по-рано да ни остържат, а той иска да работим. В същото време малките партии ни наложиха противоконституционно мораториум и ние сега не можем да работим. Не само ние, но и цялата администрация. В същото време тече задкулисие, сговаряне“.

През изминалата седмица със 151 гласа парламентът прие мораториум върху действията на правителството в оставка на Бойко Борисов. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС не участва в гласуването, а останалите 151 депутати от всички други партии гласуваха със „за“.

Мораториумът върху действията на Министерския съвет и министерствата включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания за подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници, разпоредителни сделки с имущество и назначения в държавната администрация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ