98-годишен ветеран от войната пребори COVID-19

Кирил Стоянов

98-годишнен мъж успя да пребори COVID-19, след като прекара две седмици под грижите на екипа на Клиниката по пулмология във ВМА.

От събота ветеранът от втората световна война и капитан от запаса Кирил Стоянов вече е вкъщи. Той е най-възрастния мъж у нас, преодолял инфекцията, съобщи БТВ.

„Слава богу с пенсийката връзвам двата края. Вързан си като куче, най-много 2-3 метра да се движиш, много тежко го прекарах, беше ми много трудно да се възстановя“, разказва той пред медията.

14 дни болничната стая е неговият дом, всеки ден си казва, че се подобрява. Разказва, че сега се изморява, но се справя. Благодарен е на лекарите за отношението и помощта.

Доц. Милена Енчева е един от лекарите, които го спасяват. „Винаги при по-възрастните пациенти трябва да сме далеч по-внимателни заради многото придружаващи заболявания. Още в началото той ни направи впечатление с изключително силния си дух, бе изключително борбен“, добави тя.

По време на лечението си ветеранът от Втората световна война непрестанно окуражава другите пациенти около него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ