Каназирева: Повече няма да се занимаваме с Мая Манолова

Дани Каназирева

Категорично няма да се занимаваме повече с Мая Манолова, защото истината е, че самата Татяна Дончева като неин партньор каза, че тази Временна парламентарна комисия по ревизия на управлението на държавата за период от 10 години назад е създадена само и единствено с предизборна цел.

Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Дани Каназирева след внасянето на жалба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавните органи, предаде „Фокус“.

„Знаем, че практически и юридически тя няма да доведе до абсолютно нищо. Единствено се разиграва един цирк. Категорично се посяга и на дружества с чувствителни данни. Аз обаче съм изненадана от друго – как всички останали партии позволяват да бъдат употребени от нея, за да ѝ отреждат главна роля в поредното краткотрайно зрелище. Продължаваме да работим“, коментира Каназирева.

По думите ѝ от цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС смятат, че категорично с този мораториум се посяга върху действия, независимостта на редица държавни органи. „В това число се блокира работата и на президента, и на колегиите на ВСС. Посяга се и върху правото на труд на държавния служител, защото за назначаване и освобождаване на държавния служител има ясен закон и не може с решение на Народното събрание реално да се изземват правомощия – такива, каквито Конституцията е дала на всички останали органи. Затова искаме и обявяването на неговата противоконституционност“, каза още тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ