Трябваше Радев да сложи „наложен платеж“ на мандата

Даниел Митов, Румен Радев

„Какво ли мислят ДБ и останалите „партии на протеста“, след като ги нарекоха „алчни“ и „злобни“?

Ходът на Слави Трифонов да предложи шахматистката Антоанета Стефанова за премиер, но да ѝ заръча веднага да върне мандата, е най-обсъжданата тема в социалните мрежи.

Тома Биков, ГЕРБ

Празните ходове в шаха водят до загуба.

Мартин Павлов, КОД

Трябваше Румен Радев да сложи опция „наложен платеж“ на мандата, че така е много лесно за връщане.

***

Оскар за Слави Трифонов.

Александър Йорданов, евродепутат от ГЕРБ/СДС

Чалгарски номер. За избирането на Митева имаше мнозинство, а за избирането на премиер – нямало! Народе, Народе!?

Иво Христов, евродепутат от БСП

Добре де, ще има ли барем концерт по повод връщането на мандата?

Веселин Желев, журналист

ИТН преминава от „ще видим“ към „можем, но не искаме“. Това е посланието на новата брошка на ревера им – Антоанета Стефанова, световна шампионка по шахмат.

И нов акцент – важните им номинации са само жени – Стефанова, Ива Митева.

Соня Колтуклиева, журналист

Дали пък Васил Божков, дългогодишен председател (от 2003 г.) на Българската федерация по шахмат не е препоръчал Антоанета Стефанова на Слави Трифонов да я номинира за премиер?!

Не е ли това, всъщност, жест към патрона на летните „всенародни въстания”, който е страстен любител на шахмата?

Има нещо в този неочакван избор…

Почвам да си мисля, че Слави Трифонов води страната към нови избори, за да даде втори шанс на партията на Васил Божков, която на 4 април беше на крачка от влизане в парламента. Станислав Трифонов публично е подчертавал, че харесва и уважава Васил Божков, един Господ знае какво ги свързва през годините от възхода на Черепа до ден-днешен. Самият шоумен признава в интервю: „Да, бях приятел с мутрите”. Защо Слави да не осигури депутатски имунитет на беглеца с пурата и да го върне в „едно ферари с цвят червен” от горещия Дубай….

Стефан Ташев, журналист

„Кънчовците“ явно са преборили „спонсорите“ и Слави връща мандата. Някой го избудалка,че на предсрочни избори ще спечели 200 мандата. Задават се избори „до дупка“. Докато ИТН не спечели пълно мнозинство. Какво ли мислят ДБ и останалите „партии на протеста“, след като ги нарекоха „алчни“ и „злобни“?

Проф. Ивайло Дичев, културен антрополог

Във ФБ страницата си Трифонов току-що каза, че веднага ще върне мандата. Може да има някакъв шанс кратко програмно правителство, ако президентът връчи мандата на ДБ, но едва ли. Може би вече е време да честитим на ГЕРБ и патерици. Язък за протестите!

***

Сигурно разбирате защо на два път нашите хора са тропали по вратите на европейските монархии – добър ден, искате ли да ни станете цар? Ами явно сами не сме могли да се управляваме. И така до сега.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ