Адовкатът на семейството на Милен Цветков с потрес вести

Милен Цветков, Милена Иванова

Делото за смъртта на Милен Цветков върви с добри темпове, доказано е наличието на наркотични вещества в кръвта на подсъдимия. Това каза пред bTV адв. Менко Менков, защитник на близките на Милен Цветков.

Три вида наркотични вещества е имало в кръвта му след взетите проби веднага след инцидента, добави Менков.

Журналистът беше пометен от шофьор на кръстовището на бул. „Черни връх“ в София. При сблъсъка Цветков получи изключително тежки травми и издъхна по пътя за болницата.

Подсъдим е 22-годишният Кристиян Николов, който призна участието си в инцидента. Грозят го от 15 до 20 години затвор или доживотен.

„Приятелка, пътувала с него и още един свидетел твърдят, че е поставил обувка или дреха под главата на Милен Цветков – дали съдебният състав ще приеме това за оказване на помощ, не е ясно. Ако се приеме, ще облекчи положението на подсъдимия“, добави адвокатът.

Разпитани са много свидетели, защото е имало много хора по време на инцидента и само щастлива случайност е предотвратила да има повече жертви, добави Менков.

Той коментира и друго дело – това за бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев, по което днес се очаква присъда. Разследване на bTV показа, че подложките, които са монтирани под трамвайните релси, не са такива, каквито са били заложени в първоначалните планове. Вместо полиуретанови, те са от рециклирана гума.

„Категорично е доказано че Крусев няма никаква вина обвинението не е доказано по категоричен начин“, каза Менков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ