Срам, лекари се бият за ваксини пред столичната РЗИ

Първата ваксина, Коронавирус, Министър Костадин Ангелов

Лекари стигнаха до бой пред столичната РЗИ Костюмиран куриер от ВМА се опита да пререди за ваксини джипита, наредени от опашка близо 4 часа без храна и вода и се стигна до страшен скандал.

За екшъна разказа председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз д-р Георги Миндов.

Това е позор за държавата. Аз бях там, но не присъствах на неприятната случка, защото вече бях вътре. Вчера денят беше само за лекарите, които трябваше да поставят втора доза, но се допуснаха хора, отнякъде дошли… Някой решава да наруши правила. Вече ще трябва да се бием за ваксини. С какво нашите пациенти са по-лоши от тези на ВМА, коментира той.

БНТ излъчи и кадри, записани очевидно с телефон, от които се вижда брутално меле-джипита се бутат на стълбите пред РЗИ-София и налитат на бой на куриера с две хладилни чанти.

„Няма телефон, на който да звъннеш за информация, няма тоалетна, няма нищо. Това е скандално. Непрекъснато идват някакви хора от големите болници, които казват, че имат час, но не показват нищо. Няма с кой да се свържем“, продължи д-р Миндов.

„Редовно идваме, чакаме и си тръгваме без ваксини, защото понякога няма. Някои от нас чакат за ваксини, за да осъществят втора доза. Това не е за нас, за пациентите е. няма никаква организация. а искаме масова ваксинация. Така няма как да стане. Лекарите се подлагат на унижения, в коя държава се бият помежду си лекари“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ