Светило в медицината: Топ 4 признака, че сте имали коронавирус

Коронавирус

Вече доста време живеем в пандемията от коронавирус. Въпреки ваксините и големият брой хора, които са прекарали заболяването, все още тази зараза влияе на живота ни.

Въпреки предпазните мерки, които взимаме обаче, няма как да разберем, дали в даден момент нямаме среща с вируса. А ако вече сме имали такава?

Доктор Сергей Грошев вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Той посочи четири признака, че сте прекарали коронавирус . Това важи особено за тези, които са претърпели леко заболяване.

В същото време, според лекаря, някои признаци на заболяването се запазват дълго време дори след възстановяване и от тях е възможно да се разбере, че човек е прекарал заболяването.

Ако обонянието на човек е нарушено, има слабост поради постоянна хипоксия, която се причинява от увреждане на белите дробове, както и кашлица и задух, тогава определено можем да говорим за коронавирус.

Грошев също добави, че тези симптоми ще се запазят при различни пациенти за различен период от време. Това зависи от степента на засягане на белодробната тъкан от болестта: колкото по-голяма е лезията, толкова по-дълго кашлицата и задух ще ви измъчват.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ