Радомир Чолаков, ГЕРБ: Това шоу започва да струва твърде скъпо

Избори, Бюлетини

В момента наблюдаваме шоу. Колегите, които дойдоха от улицата, очевидно не могат да излязат от тази роля. Само че това шоу започва да струва твърде скъпо и на българския народ, и на парламентаризма.

Така в „Денят започва“ по БНТ коментира политическата ситуация депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Радомир Чолаков.

По думите му хората, които са влезли „на вълната на шоуто“, са започнали да усещат, че въпросът с управлението на държавата е по-сложен. И разбират, че им трябва ауфтакт, за да премислят и да опитат по-добре следващия път.

Според него ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори.

„Ние винаги сме искали да има стабилно правителство, защото знаем колко важно и колко отговорно е в този момент страната да има стабилно действащо правителство. При положение обаче, че в момента парламентът, изключвайки ГЕРБ, не може да произведе правителство, а то е видимо, че без ГЕРБ няма как да стане, логичната следваща стъпка е да се отиде на нови избори. Идва вторият акъл на българина, дано той да е по-добър“, коментира Чолаков.

Той изрази сигурност, че и на следващите политически избори ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. По думите му преди тези избори са се изговорили много червиви приказки и страшно много мостове са били изгорени.

„Има някакъв дух на безотговорност и на анархизъм, който витае не от днес. От много години. И този дух руши устоите, изгаря мостовете, което го видяхче в първите действия на сегашния парламент. Струва ми се, че трябва да седнем и да помислим кой къде сбърка, да се покае, ако иска пред себе си. В този мандат ГЕРБ не е сбъркал, той е в изолация. ГЕРБ е в глуха защита, ударите се сипят отвсякъде – обиди, обиди, обиди“, каза още Чолаков.

Според него резултатите от изборите са показали, че българският гласоподавател е изразил желанието си ГЕРБ да бъде в управлението, но подложен на много строг контрол. Чолаков смята, че епохите на революциите са минали и трялбва да се управлява с консенсуси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ