Тома Биков: Изборите се губят, защото хората ти нямат доверие, не заради изборните правила

Тома Биков

„Изборното законодателство се пренаписа за една нощ“. Това заяви на брифинг в НС Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че приетите вчера промени поставят под въпрос летитимността на изборите и даде за пример, че кандитатът за президент Румен Радев ще назначава ЦИК.

„Кой ще контролира кандидата за президент. Как ще осигурят машинния вот? Накрая ще се окаже, че освен политическа ще имаме и конституционна криза. За да има дневен ред на едно истинско Народно събрание то трябва да излъчи кабинет, а тук такова няма“, посочи Биков.

По думите му има безпомощност и когато се предлагат някакви икономически закони трябва да има правителство.

„Точка първа от дневния ред трябва да е избиране на министерски съвет“, допълни Биков.

„Румен Радев е един от факторите, който доведе страната ни до политическа криза и да бъде така добър, за да не стигнем до конституционна криза“, заяви Биков.

„Актуализация на бюджета не може да се прави от правителство в оставка и те не могат да поемат такава отговорност. ГЕРБ ще гласува въздържал се за програмата“, разкри Тома Биков.

По повод бързото връщане на мандата, депутататът заяви, че Радев трябва да даде третия мандат на ДБ, защото самите те преди изборите са заявили желание да го получат.

„Той допълни, че ако седмичната програма беше приета ГЕРБ нямаше да участва в гласуването и те не искат да носят отговорност за този Изборен кодекс. „Изборите се губят, защото хората ти нямат доверие. Изборния кодекс е, за да има доверие в иституциите, което те опитват да рушат, вероятно заради некомпетентност“, заяви още депутатът на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ