Учителка на българчетата пострадали при взрив на цистерна с гореща информация за състоянието им!

взрив2

В момента децата са в леглата си. почиват си. За днес е предвидено четири от децата да отидат отново за превръзка. Останалите 3 дечица, които са в болниците, са много добро състояние. Това съобщи учителката на българчетата, които пострадаха при страшния инцидент в Болоня, Татяна Кинджакова.

Едно дете е в Челефе. Двете други са в Белария. Всичко е наред. Всичките наранявания са предизвикани от обгаряния, вследствие на взривната вълна.  Имаше стрес, но имаше възможност да се оправят нещата, защото всички ни помогнаха. Децата вече знаят, че животът е най-голямото благо, което може да бъде подарено на някого, каза Кинджакова.

Никой не говори за връщане в България. Децата, които са в добро състояние, ще продължат работата си в ИТ компаниите, каза още преподавателката.

Цял ден бяхме при децата. Едното от децата ще трябва да остане 40 дни в болница. Намираме състоянието на децата за сравнително стабилно и прогнозите са добри за тяхното по-бързо излекуване. Засега не се налагат тежки операции. Те се справят с тежкия психологически шок, на който са били подложени. Едното от децата е било посетено от италианския премиер. Срещата е преминала много сърдечно, каза на свой ред генералният ни консул в Италия Росен Руфев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ