Разсекретиха 3 имена за кандидатите за следващ премиер

Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Румен Радев, Красимир Каракачанов

„Има такъв народ” днес върна мандата и президентът Румен Радев ще трябва да връчи третия такъв. Не е ясно кога ще стане това, но по всичко личи, че нещата отиват към служебен кабинет.

Според Kmeta.bg ето кои са трите имена спрягани имена за горещия стол.

Това са генерал Бриго Аспарухов, адвокат Стефан Гугушев и ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков.

Кои са те?

Генерал Бриго Аспарухов

Аспарухов завършва немската гимназия в Ловеч, после външна търговия във Висшия икономически институт “Карл Маркс” (сега Университет за национално и световно стопанство). От 1991 година застава начело на Националната разузнавателна служба и я ръководи в продължение на шест години.

През октомври 2000 г. е обвинен в длъжностно престъпление по чл. 387, ал. 2 и 3 от Наказателния кодекс. Според прокуратурата като шеф на Националната разузнавателна служба е превишил правата си и през юни 1993 г, нарушавайки закона, е разпоредил да се унищожи оперативният отчет и архивните материали на секретен сътрудник на ДС с агентурно име “Румянцев”. Под името “Румянцев” се крие бившият шеф на Банка за земеделски кредит – Атанас Тилев.

Бил е кандидат на БСП за кмет на София, но губи изборите от Бойко Борисов.

Адв. Стефан Гугушев

Той е висококвалифициран юрист с дългогодишен професионален опит. Основава „Гугушев и Партньори”, след като натрупва опит в друга водеща българска правна кантора. Той притежава експертиза по широк кръг от правни въпроси – сливания и придобивания, корпоративното и търговско право, финансирания, енергетика, данъчно право и международно данъчно планиране. Посочен е като водещ адвокат от IFLR 1000 и Chambers & Partners, като клиентите отбелязват неговите “изключителни професионални умения и висока ефективност.”. Адв. Гугушев е арбитражен съдия в Международния арбитражен съд, София. Той е член на Борда на директорите на „Ендевър България“ – подразделение на „Ендевър Глобъл“ – предприемаческо сдружение, опериращо в повече от 25 държави. Адв. Гугушев е член на борда на директорите на European Family Businesses – единствената организация, представляваща интересите на европейския семеен бизнес пред институциите на ЕС.

Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски” с магистърска степен. Той е носител е на редица отличия и награди.

Проф. Анастас Герджиков

Герджиков завършва средното си образование през 1982 г. в Националната гимназия за древни езици и култури. През 1984-1985 г. следва специалност „Класическа филология” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През следващата година продължава следването си в Хумболтовия университет в Берлин, където се дипломира като магистър през 1990 г. с дипломна работа на тема „Аристотеловата критика на Платоновите политически произведения”. От 2004 г. е доцент по антична литература (хабилитационен труд „Образът на владетеля в корпуса на латинските панегирици”). Четири години по-късно става професор по антична и средновековна литература (хабилитационен труд „Развитие на жанра Speculum regale през ХII и XIII в.”). Герджиков е бил заместник-министър на образованието и науката (2001- 2003 г.), управител на Фонд „Научни изследвания” (2007-2008 г.) и член на специализирания съвет по литературознание при ВАК (2007-2010 г.). В периода 2010-2011 г. е заместник-ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, отговарящ за акредитация и научна дейност. От 2011 до 2014 г. е заместник-ректор на Софийския университет, отговарящ за учебната дейност – докторанти и продължаващо обучение. Избран е за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 17 ноември 2015 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ