„Истината защо Антоанета Стефанова се съгласи да стане премиер за 5 минути“

Антоанета Стефанова, Тошко Йорданов

„В началото Великото Народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос.

Точно това се случва в момента. Този парламент излъчва тотален хаос. Това заяви политологът Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл болкан“ пред БНР.

„Сумарният резултат от всичко това е, че много хора може да извърнат поглед от него. Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че, за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото“, посочи той.

„Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение“, каза Симеонов.

По думите му така промяната се дискредитира. Историята по-често се повтаря като фарс, понякога и като трагедия, изтъкна Първан Симеонов, перифразирайки известната мисъл.

„Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо“, коментира още Първан Симеонов.

„Крайно време е да спрем да променяме изборните правила конюнктурно в 12 без 5“, заяви Първан Симеонов. „Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща“, смята политологът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ