Александър Сиди обясни какъв е проблемът на ВМРО с гласовете от Турция

Александър Сиди

Нямаме проблем с гласуващите в Европа, а в Турция. Виждаме, че „Има такъв народ“ и „Демократична България“ правят глупостта с изборните промени. Това заяви пред Нова телевизия Александър Сиди от ВМРО.

„Ако искаме да решим проблема с гласуването от чужбина, то може да има неограничени секции само за страните, които са или били членки на ЕС“, каза още патриотът. „ДБ не искат да решат този проблем, защото пращат цената за „Росенец“, смята Александър Сиди.

„Видяхме как 2017 г. Ердоган изпрати гласове за ДОСТ и всичките им гласове идваха оттам“, заяви бившият депутат от 44-ото НС.

„Защитавам правата на българите, които имат такива където и да се намират. Трябват политически мерки, а не изхитрявания в Изборния кодекс. Не става въпрос да се ограничи нечии политически електорат“, каза Стефан Манов, зам.- председател на Обществения съвет на ЦИК.

Според него ДПС получава един-два мандата от гласовете в Турция.

Около 10 000 гласа „струва“ един мандат – т.е 60 000 гласа правят още 6 мандата, разкри Сиди.

„Нямаме проблем с българите в Турция, а с тези хора, които не могат да пишат, говорят и четат на български“, съобщи патриотът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ