Корнелия Нинова стресна парламента с тези гневни думи

Корнелия Нинова

Няма да следваме сляпо новите политически субекти в парламента, защото са си присвоили правото да са промяната, нито ще следваме ГЕРБ и ДПС. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група, предаде репортер на БЛИЦ.

„Уважаеми български граждани, вчера се случила събития, които дадоха повод за различни интерпретации. Сутринта ПГ на „БСП за България“ не подкрепихме дневния ред и веднага бяхме определени като статукво, лошото задкулисие, новата тройна коалиция ДПС, ГЕРБ, БСП, които спират пътя на прогреса.

След обяд гласувахме заедно с „Демократична България“ промяната в съдебната система и закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура и веднага бяхме определени като „новото ОФ“, „БСП и соросоидите прикриват престъпниците“.

Мнозина се питаха къде е и коя е БСП в тази достатъчно сложна ситуация. Всеки може да има собствено мнение. БСП сме единствените в този парламент, които не се отметнахме от това, което правим четири години и което ви обещахме преди изборите“, заяви Нинова.

„Наш приоритет е здравната криза, доходите, бедността, запазване на работни места, защита на правата на хората на труда, помощ на икономиката и внесохме тези закони. Те не се включиха в дневния ред и затова ние не го подкрепихме.

Второ, разграждане модела на Борисов. Внесохме Закон за публичните финанси да се спре безразборното харчене на парите от джипа. Трето, ред и правила в държавата и връщане на парламентаризма. Тези наши предложения трябва да станат чрез актуализация на бюджета, за да има пари за пенсии, заплати, образование и здравеопазване“, каза още Корнелия Нинова.

По думите й закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура са приоритети на БСП от три години. „Ние бяхме против още при създаването им и отстояваме тази позиция до ден днешен. Гласували сме, ама и „Демократична България“ били също за това.

Добре, тяхна си работа. Ние следваме нашия дневен ред, нашата програма и нашите обещания. Какво се случи? Оказа се, че може след вчерашната ни реакция. Социалните ни закони ще бъдат включени и гледани на Бюджетна комисия следващото заседание, актуализацията на бюджета ще се случи“, каза още Корнелия Нинова.

„Искаме да заявим категорично, че ние няма да следваме сляпо нито новите политически субекти в парламента, защото са си присвоили правото те да са промяната, нито ГЕРБ, защото те са олицетворение на задкулисието, нито ДПС, които смятат, че могат да дърпат конците, както те решат.

БСП не сме празен чек, който всеки да ползва както намери за добре. БСП сме последователни и принципни. В това Народно събрание имаме приоритети, независимо от това коя друга парламентарна група как гласува и те са разграждане на модела Борисов докрай, мерки за икономиката, ред и правила в държавата, Изборен кодекс за прозрачен и честен процес“, допълни още Корнелия Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ