Екшън в Парламента: Тома Биков накара Лелята на Слави да вие от злоба на трибуната

7 Dni Bulgaria29.04.2021
Тома Биков

С невиждан екшън започна работа парламентът тази сутрин.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков каза невероятно силни думи от трибуната на народното събрание, с които закопа Задкулисието, предвождано от укриващия се Слави Трифонов. Това толкова много жегна ИТН, че Виктория Василева, наричана от съпартийците си Лелята, скочи на трибуната и започна почти да вие от злоба, крещейки в истерия.

Вижте какво каза Тома Биков:

Вчера гласувахме против поради няколко причини. Най-маловажната от тях е, че не сме част от парламентарното мнозинство. Това, че то не е успяло да се спазари не е наш проблем. Очевидно обаче по-късно това се е случило. Кой клекна за Росенец и за партийната субсидия и на кого? Това попита от парламентарната трубуна депутатът от коалиция ГЕРБ-СДС Тома Биков.

,,Вие абдикирахте от вашия ангажимент към българското общество да съставите правителство. обаче предлагате промени в законодателството. Искате да променяме Изборния кодекс с пълното съзнание, че изборите ще са след два месеца. Искате да приемате закони на килограм, но в същото време предприемате много радикални промени в съдебната система. Приехте в правна комисия да премахнете Специализираната прокуратура и Специализирания съд, без обществено обсъждане и без консултация с европейските законодателни органи. Кой има полза от това? Да не би Братството на подчинените има да връща някаква услуга? Как се прави такава тежка съдебна реформа, какво правите вие? Преврат!“, подчерта той, обръщайки се към групата на ИТН.

Борисов взриви страната с тези думи за новата власт: Искат да им разпиша празен чек! Няма да стане

,,През изборния кодекс се опитвате да си вдигнете процентите, но няма да успеете, защото няматетакъв интелектуален потенциал. Прехвърляте цик към президента. Не ви ли е срам? Два месеца преди изборите вие правите това. Това обаче се вижда от българския народ, който не е глупав. Той затова ви подреди на 2-ро, 3-то и 4-то място. Никого няма да заблудите. Всички ви виждат. Видяха колко ви е смелостта, желанието и отговорността да управлявате. Щяхте да се държите отговорно, ако бяхте влезли тук за нещо съществено, а не да сте се разбрали с незнайно кого“, заяви Тома Биков

Той увери, че ГЕРБ ще продължат да са конструктивна опозиция.

,,Първо правителството, а след това правете промени. Не разчитайте на едно нетрайно мнозинство“, призова Биков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ