Джендърската „Маркет линкс“ с проучване: Ако изборите са днес, Бойко пак бие всички!

7 Dni Bulgaria29.04.2021
Бойко Борисов

Ако избори се провеждаха днес, разликата между ГЕРБ и „Има такъв народ“ би била под 1%. Това показват данните от проучването на агенция „Маркет линкс“ по поръчка на bTV.

Припомняме, че бившата агенция на джендъристката Румяна Бъчварова обслужва „Демократична България“ и партията на Станислав Трифонов. Щом въпреки това тя дава предимство на ГЕРБ, положението значи е сериозно.

Проучването е проведено сред 1053 лица над 18 г. в страната в периода 16 – 23 април 2021 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според данните от него 60% заявяват категорична готовност да гласуват, докато 21% са по-скоро готови да идат да гласуват на едни предсрочни избори. Едва 10% заявяват, че категорично не биха отишли да пуснат вота си.

Ако за ГЕРБ гласа си биха дали 21,1% от избирателите, за партията на Слави Трифонов биха гласували 20,3%.

БСП остават трета политическа сила с 16,5%, а „Демократична България“ биха взели 11,9% от гласовете. Другите две партии, които са над чертата от 4% са ДПС (9,4%) и „Изправи се, мутри вън“ (5,9%).

Извън парламента биха останали от ВМРО, които събират подкрепа от 3% от заявяващите, че ще гласуват на вота. Трябва обаче да се има предвид, че джендъристката агенция по традиция намалява резултатите на воеводите. За последните избори „Маркет Линкс“ им даваше под 2,9 процента, а те останаха на една десета от 4%!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ