Бивш директор на НСБОП с шокиращи разкрития в ефир за Митьо Очите

big_7

Румен Миланов, бивш директор на НСБОП, коментира току що дейността на организираните престъпни групи в България и преди всичко тази на Митьо Очите.

„Тези процеси не са от днес или от вчера. Помним югоембаргото, спомняме си и рекет спокойствие, който въведоха ВИС и СИК. През 1997 година вътрешният министър Богомил Бонев положи усилия и премахна този рекет. Този рекет, обаче претърпя своето развитие. СИК пое белия бизнес, казваха си: улицата ни направи такива, трябва да я поддържаме. ВИС се модифицира по същия начин.
Очите ли контролира Българското Черноморие? Той е от тези лидери, които не на последно място претърпяха сериозни щети от битката за организирана престъпност. През 2001 година взривиха съпругата му, шурито му и бодигарда му. Аз бях на мястото, бяхме в екип с Ботю Ботев и разследвахме, извършителят се установи.

Очите беше слабичък тогава, не толкова силен, защото имаше ВИС и СИК, които доминираха. Той също гравитираше около тях, макар неговите връзки да не бяха така активни. Повече е бил към ВИС, но да не влизам в детайли. Самостоятелните играчи са малко, те винаги са в комбини.
Щом е така по Черноморието, явно като държава не сме се справили. Група хора, политици, търсят контакти с хора от сивите структури. Политиците на са от един цвят, и това не е от днес.
Защо се търсят, каква нужда имат тези хорица? Имат, тъй като всеки иска да прави бързи пари, пари, които не заслужава със собствения си труд.

Дали Бенчо Бенчев е консултант? Има много вицове за консултантите. След като няма доказателства, идва морала на тези хора. С кой си пият ракията, с кой кафето. Нима не знаят кой кой е, много добре знаят. Чрез черната каса се търси възможност за купуване на гласове. Какво прави Бай Ганьо, пише Алеко Константинов, прави избори, не организира, а прави. Или си слагаш главата да се бориш с тази престъпност, или листчето с молба да бъдеш освободен…”, каза Миланов в ефира на Бтв.

„Петел”За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ