Яд в БСП, че Радев дал мандат на Корнелия: Ами ако ГЕРБ и ДПС я подкрепят, за да й гледат резила!?

7 Dni Bulgaria29.04.2021
Корнелия Нинова 2

Истински автогол си вкарал президентът Румен Радев с решението да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това смятат не къде да е, а в редиците на столетницата, твърди лупа.бг.

Самите червени депутати са доста скептични по въпроса за служебно правителство. А вероятността да се стигне до такова след новината за мандата, връчен на социалистите, вече изглежда огромна.

„Служебният кабинет няма никакви правомощия и, ако хората започнат да протестират заради икономическата криза, която ще стане още по-осезателна, Бойко Борисов веднага ще излезе и ще каже: Нали искахте служебен кабинет – е, той ви докара до бедност!”, обясни какво следва депутат от левицата.

Попадайки в ръцете на БСП, третият мандат се превръща в изключително проблематичен. От една страна всички формации в парламента предварително декларираха, че няма да подкрепят правителство на социалистите. От друга страна, ако Корнелия Нинова предложи проектокабинет, изненади не са изключени.

„Независимо какво казват, на ГЕРБ и ДПС не може да се вярва… Като нищо може в зала да гласуват „за” кабинета на Корнелия, само за да й гледат сеира”, коментираха социалисти.

Всичко това хвърля БСП в патова ситуация, а по отношение на държавния глава доказва едно – че Румен Радев е твърдо решен да назначи свой служебен кабинет. С решението си обаче Радев пренебрегва един важен стратегически момент.

„Ако Радев беше дал мандата на „Демократична България” примерно, щеше да има позиционно предимство да търси подкрепа за балотаж на президентските избори. Сега обаче се обвързва тясно с БСП и ще се затвори в техния електорат”, обясни десен политик.

Според него, ако Радев привлече 100-200 хил. десни гласоподаватели, ще вземе втори мандат, но ако не успее – столът на „Дондуков” 2 остава несигурен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ