До неделя ще е топло с леки превалявания, понеделник – леко захлаждане

Времето

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще е почти без промяна.

През нощта ще преобладава ясно, утре – слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, след обяд главно над западните райони ще се развие и купеста и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Температурите още ще се повишат и преобладаващите минимални ще са между 10 и 15 градуса, максималните – между 26 и 31 градуса, по Черноморието – малко по-ниски, предава БТА.

Над Черноморието ще е с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са 21-25 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще е с разкъсана висока облачност, след обяд над западните райони – купеста и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 21 градуса, на 2000 метра – около 13.

В неделя времето ще се задържи доста топло за началото на май с максимални температури между 27 и 32 градуса. Вятърът ще е слаб с южна компонента. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се нормализират. Ще има по-значителни увеличения на облачността и по-късно през деня и през нощта срещу вторник на места, главно в планинските райони и Източна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ