Разсекретиха сценария на президента Румен Радев

Румен Радев, Илияна Йотова

Президентът Румен Радев вече стяга служебния кабинет, който се очертава като неизбежен. Със сигурност премиер в него ще бъде ген. Стефан Янев. Асен Василев е второто известно лице в бъдещото правителство, съобщава Марица.

Той вече беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г. Участва в екипа, изготвил предложенията на президента Румен Радев за проекти, които да бъдат финансирани от Плана за възстановяване на България.

Василев е роден в Хасково. Завършил е Харвардският университет, специализира бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност.

От 1999 до 2004 г. работи като консултант в „Monitor Group“ в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица големи производители на потребителски стоки.
Вчера държавният глава обяви, че ще връчи третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 45-ото Народно събрание на БСП. От реакцията на останалите политически сили се вижда, че възможността социалистите да получат подкрепа за свой кабинет клони към нула.

Оформилото се опозиционно мнозинство в парламента все пак успя да направи промени на Изборния кодекс, но дните му вече са преброени, защото развръзката с мандата на БСП ще е ясна до 12 май.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ