„Радев удряше ГЕРБ, но мълчи за Слави“

Румен Радев, Антоанета Стефанова, Тошко Йорданов, Ивайло Йоданов

Автор: Явор Дачков, glasove.com

Две са основните нововъведения в Изборния кодекс – улеснява се гласуването под строй за ДПС в Турция и гласуването с машини остава единствено, което е предпоставка за касиране на изборите, ако блокират, както се случи в някои райони на последните избори на 4 април. Президентът Радев винаги е бил много критичен към калпавото и лобистко законодателство на ГЕРБ (почти цялото минаваше през юридическото оформяне и правна експертиза на Ива Митева, сегашният председател на парламента от партията на Слави Трифонов).

Спомням си, че една от основните задачи на първото служебно правителство на сегашния президент бе да неутрализира опитите на Турция да влияе върху изборния процес. Радев бе привикал всички служби на спешно заседание. Беше направил и остро изявление срещу Турция и май бе изгонен турски дипломат. Днес под одобрителния му поглед вратите за такава намеса се отварят широко и с размах на глупостта в небивал размер.

За да бъде справедлив президентът Радев, ще трябва публично да се противопостави на безобразията и на това Народно събрание, което ударно променя Изборния кодекс в навечерието на нови избори и в услуга на две политически сили – ДПС и ИНТ – без никакви скрупули. Да не говоря за останалите им безумия по комисии.

Румен Радев мълчи, въпреки че тези безобразия се случват вече втора седмица. Както удряше ГЕРБ, така ще трябва да удря и сегашното мнозинство около партията на Трифонов. Не искам да повярвам, че Румен Радев работи в синхрон с патерицата на Пеевски и Доган – Слави Трифонов-, или поне одобрява това, което се случва в момента. Малко преди да разпусне сегашното Народно събрание президентът трябва да наложи вето на преправения Изборен кодекс и да даде знак, че призивът му „Мутри, вън!“ не е бил отправен с идеята едни мутри да сменят други.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ