Александър Сиди: Партиите, които решиха за гласуването в чужбина, изпълняват поръчката на ДПС

Александър Сиди

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва да се уреди възможността да гласуват бързо, лесно и безпроблемно. Но срещу това не можем да допуснем Турция да се намесва във вътрешните ни работи. Това заяви пред БНТ Александър Сиди, член на Изпълнителния комитет на ВМРО.

По думите му решението е предлагано вече от ВМРО и то е „за държавите с федерално управление да няма ограничение на секциите. Това са и Великобритания, и Съединените щати“.

Сиди подчерта, че проблемът е, че партиите, които вчера са взели това решение за гласуването в чужбина, всъщност изпълняват поръчката на ДПС. „Виждаме, че са обвързани по някакъв начин“, заяви той.

„Отново отваряме вратата Турция да се намеси във вътрешните работи на страната“, заяви Александър Сиди.

Според него възможността „от там да дойдат десетки и стотици хиляди гласове е напълно реална“.

„И не е проблемът, нека да дойдат и 1 милион, ако трябва. Проблемът е в това, че тези хора биват насочвани в една или друга посока. Тези хора не знаят български език, те са 3-то или 4-то поколение, останали в Турция – хора, които вече нямат нищо общо с държавата“, заяви Александър Сиди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ