Скръбна вест, внезапно почина обичан от цяла България водещ

Свещ

Внезапно ни напусна Божан Петров, предаде БНР.

Обичан от колегите заради чувството си за хумор и забавно отношение към света, Божан работи в БНР от 2000-а година. Всяка събота слушателите очакваха неговия Отечествен радиопреглед и коментари в предаванията „Деконструкция“ и „Политически НЕкоректно“.

В последния от тях, Петров каза:

„Идва, идва моментът, скъпи сънародници, на нашето свободно словоизлияние. Настъпи часът, когато ние, клетите рожби на Отечестветото, отново ще вземем съдбата в собствените си ръце. Това почти винаги има тъжни последици, но все пак е добре, че отвреме навреме ни се дава тази възможност.

Гласувайки, преобладаващата част от гласоподавателите ще накаже всички останали, а заедно с това и себе си за следващите четири години, но именно в това, душици, се съдържа магията и очарованието на българската демокрация. Това е засега. Най-хубавото тепърва ни предстои!“.

Така Божан Петров обясняваше политическата действителност и български нрави и във филмите, за които написа сценарии в последните години.

Ценителите на киното го познават и като сценарист на игралния филм “Летовници”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ