Скандал в ефира: БСП: Гущерът на ГЕРБ е варан! Даниел Панов: Какъв варан, помните ли какво беше при Орешарски?

big_22

Лют скандал избухна в ефира на БТВ, където Даниел Панов от ГЕРБ и Хасан Азис от ДПС коментираха анализа на Кирил Добрев от БСП за постановление на Министерски съвет за разпределение на 111 милиона лева.

„От тези пари 40 общини на ГЕРБ получиха близо 73 млн. лева, 34 общини на ДПС  – 28 млн.лева, а 5 общини на БСП – 2,2 млн.лева. Значи излиза, че гущерът на ГЕРБ е варан”, заяви Добрев.

„Това са манипулации и популизъм от страна на БСП. Помните ли при Орешарски как 280 млн.лева бяха разпределени за 7 дни, а 18 проекти са разгледаха за един час. Защо БСП не вкара методика за постановление на МС как да бъдат разпределяни парите. Точно тези 73 милиона на ГЕРБ не са толкова. 15 милиона са на столична община за метрото, а 9 милиона за Европейската столица на културата Пловдив. Тези 24 милиона са включени в държавния бюджет, остават 49 милиона. Половината общини на най-големите градове са на ГЕРБ, 130 кмета са наши, какво да направим”, изригна в ефир Даниел Панов, койт е кмет на Велико Търново.

Последва въпрос на водещата: Защо тези пари не се разпределени пропорционално на втората сила БСП?

„В изборите за местна власт БСП е четвърта сила, втората са независимите кандидати, които са 44, а третата сила е ДПС. Разпределението не е правено на принцип, а на належащите проблеми в българските общини”, отговори Панов.

„Всеки опит ДПС да бъде вкарано в скандал в присъствието на други политически парти, звучи абсурдно, което граничи със смешното. По отношение разпределението на парите, то е как и по какъв начин дадена партия успява да реализира местната политика”, допълни пък кметът на Кърджали Хасан Азис.

„Петел“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ