Екатерина Захариева изрази съболезнования на семействата на жертвите в Израел

Екатерина Захариева

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до израелския си колега Габи Ашкенази по повод трагедията със срутването на трибуна на стадион в района на планината Мерон, при която загинаха десетки хора, информират от дирекция „Пресцентър“ на МВнР.

„В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с приятелския еврейски народ. Моля да предадете израза на дълбокото ми съчувствие и съпричастност към болката на семействата на загиналите, както и да отправя надежда за бързо възстановяване на пострадалите“, пише в съболезнователното послание министър Захариева.

Припомняме, че трагедията се случи в района, където се намира гробът на живелия през втори век равин Шимон бар Йохай. Десетки хиляди ултраортодоксални евреи се събраха на мястото, но след срутване на трибуна рано тази сутрин настъпила паника и голям брой хора се оказали притиснати в тесен, наподобяващ тунел проход. Започнала блъсканица и много поклонници паднали един върху друг. До момента жертвите на трагедията са 44, ранените са 150.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ