Корнелия Нинова: Разбираме тежестта на този мандат и ще вземем най-доброто решение

БСП, Митинг, Корнелия Нинова 3

Напълно разбираме тежестта на този мандат и ви уверявам, че Националният съвет ще вземе най-доброто решение за държавата и хората. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в словото си на тържествения митинг-концерт, който левицата организира в Борисовата градина за 1 май.

Тя обясни, че сега повече от всякога на България й трябват не мандатаджии, които са в парламента за заплата и партиен интерес, а визионери, които да дадат решения за излизане на страната от кризата.

Преди началото на митинга Нинова заяви пред журналисти, че ще предложат на Националния съвет 3 варианта за мандата, а той ще вземе решение. Тя обаче отказа да разкрие предварително какви са те.

Според социалисти трите варианта са:

1. БСП връща мандата още в деня, в който го вземе от президента – тоест на 5 май.

2. Излъчва състав на правителство, но пак връща мандата, след като е ясно, че няма да събере подкрепа в пленарната зала – това може да стане в края на 7-дневния срок, което е 11 май. Този вариант звучи като най-вероятен, защото така се дава на парламента още една седмица живот, за да се приемат важни законодателни промени.

3. БСП излъчва експертно правителство и го вкарва за гласуване в пленарната зала, като се опитва да осигури подкрепа по посочените от Нинова 4 приоритета. Така ще се даде повече време на парламента за законодателни реформи.

Решението ще се вземе на съвместно заседание на Националния съвет и парламентарната група по-късно през деня.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ