Жената на Милен Цветков през сълзи: Отиде си огорчен, Даниел Петканов го предаде

Милен Цветков, Даниел Петканов

Година след смъртта на Милен Цветков последната жена в живота му – нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, научи HotArena.

Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата им среща, разделите и събиранията, които съпътстват любовта им, както и знаците, които бележат последните дни на журналиста. „В живота на всеки човек има неща, които може да сподели само с определен човек. За мен тези 379 дни на нашата любов този човек беше Милен. Не познавам друг, който да е толкова честен. И предан. И едва ли ще срещна…”, изповядва се Милена.

Едва 6-годишен Милен загубва майка си, а драмата бележи целия му живот и отношенията му с жените. Баща му Виктор поел грижите за него, но чувствителното хлапе бягало 13 пъти от него, тъй като татко му бил доста авторитарен. Липсата на майчинска ласка се отразила върху отношенията му с жените. Милен търсел грижовна и всеотдайна половинка, която да му създаде домашен уют и спокойствие, каквито намерил едва в последната си любов. Най-големият му страх бил, че ще бъде изоставен от жените, с които е.
Журналистът отдавал тежкия си характер именно на деспотичния си баща. Баща и син неведнъж имали остри конфликти и непрекъснато спорили. Случвало се е дори възрастният мъж да посяга на своя наследник. Като дете Милен бягал цели 13 пъти от баща си. За сефте се изнизал от къщи, когато бил на 4. Цветков-старши така й не пожелал да се ожени повторно, а Милен се зарекъл да не повтори грешките на татко си. Бил всеотдаен баща и с дъщеря си Калина, и със сина си Боян. Още в началото на връзката си с Милена журналистът я предупредил, че определени дни от седмицата са заети от неговия наследник. Останалите дни били за нея.
Самият Милен бил на крачка от подпис в гражданското с последната си любовна тръпка. Тя имала дългогодишен опит с цифрите, тяхната комбинация и предсказването на събития от бъдещето. Дългокосата блондинка вярвала в предначертания път и любовната карма. Журналистът й споделил, че я чувства като свое семейство, иска да остареят заедно и е готов да си разменят ритуално халки, а някой ден да скрепят връзката си с подпис в гражданското.

Съдбата я срещнала с Милен като гост в предаването му „Часът на Милен Цветков” на 1 ноември 2016 г. Поводът за гостуването й била книгата й „Нумерология на успеха”. Милен, типично в шеговития му стил, се закачал с нея и я провокирал дали може да му каже числата от тотото или да му направи хорскоп. Нумероложката изчислила, че той се намира в най-слабия период от живота си, но ако го премине, ще има спокойни старини. Дълго време след първата им среща комуникацията им била онлайн. Понякога Милен коментирал снимките й в социалните мрежи и й пишел лични съобщения. Милена отговаряла резервирано, защото се страхувала, че за пореден път ще бъде наранена.
На 8 март 2017 г. Цветков я поздравил за празника, а той я поканил да се разходят до Витоша. Това била първата им среща. Отначало се виждали от дъжд на вятър – само за кафе или за разходки. Милен обожавал планината и ходел на излети поне два пъти в седмицата. Цветков споделял притесненията си, че има проблем с предаването му и може да остане без работа. „Имам лошо предчувствие. В краен случай ще стана земеделец. Имам си ниви, ще ги обработвам. От нищо не се плаша. Всяка работа е добра. Няма срамна и престижна. Каквото ти дойде до главата. Ако трябва, и палети в някой магазин ще редя или ще вдигам бариерата на телевизията, стига да ми плащат и да мога да си покривам разходите. Не държа на всяка цена да съм на екран, даже малко съм уморен, но заплатата ми трябва”, изповядвал се водещият, който знаел и 2, и 200.

Разходките му с Милена зачестявали, но тя все така била резервирана към него и поставяла бариери в отношенията им. Те все били на приливи и отливи. През август 2018 г. Милена разбрала от медиите, че са свалили от екран „Часът на Милен Цветков”. Няколко месеца двамата с него не си комуникирали. Нумероложката отпрашила на море с приятелки. Докато се препичала на шезлонга и проверявала в книга за ведическа нумерологоия съвместимостта си с Милен, получила няколко съобщения в телефона. „Вече имам достатъчно време за теб. Свободен съм по всяко време. Намерението ни за пътуване до Гърция още ли важи? Можем да направим разходка с кемпера”, предложил безработният Милен.
Малко преди да го свалят от екран, от Нова телевизия го поканили да започне работа като панелист в „На кафе”. Когато отишъл на разговор в студиото в Нови хан, Цветков се изненадал, че всъщност е поканен на кастинг и трябва да избират между него и още няколко души. Милен все пак се явил на прослушването, но светските теми изобщо не били по вкуса му и се заяждал с екипа. В крайна сметка за панелист бил избран Юлиян Константинов, който още е на екран.
Когато за първи път нумероложката приела поканата на Милен да гостува в дома му, предварително изчислила какъв е аспектът за деня. Хванала такси и пристигнала. Милена се издокарала в официална рокля и високи токчета, а Милен я посрещнал съвсем по домошному – с протрит анцуг и размъкната тениска. Разговорът им обаче не потръгнал. Още от вратата журналистът се пошегувал, че няма да ходят на бал, а закачката с външния й вид никак не й се понравила. „Бях се облякла специално заради него, а той се шегуваше с мен”, споделя астроложката.

Милен предложил да гледат филм и й разказал как се е сдобил с жилището си. Първоначално си харесал друг апартамент, но негов приятел го посъветвал да купи точно този, който бил по-скъп. Цветков съжалявал за инвестицията, тъй като му се наложило да изтегли кредит. Успокоявал се все пак, че на стари години, ако закъса за пари, винаги може да го продаде и с парите да живее охолно някъде под наем. Уви, след смъртта му неговите две деца Калина и Боян наследиха дълговете му. За техен късмет застраховката „Живот” по ипотеката покривала риска при евентуална смърт.

Разговорът между Милена и Милен не потръгнал и тя си взела такси до вкъщи. Няколко дни по-късно, докато си мислела, че е съсипала връзката им и вероятно водещият й е обиден, тя получила отново съобщение с покана за среща. Подновили отношенията си.

Първата им любовна нощ била навръх Свети Валентин през 2019 г. Двамата решили да живеят ту в дома на Милен, ту в жилището на Милена. Журналистът направил доста подобрения в апартамента на нумероложката, купил й нови възглавници и пухени завивки, занесъл и част от покъщнината си там. Преди на настъпи пълна хармония в отношенията им, двамата преживели поредния сблъсък. Поводът бил недоразумение. Синът на Милена имал любовни проблеми извъннал в полунощ на майка си, за да се консултира с нея. Нумероложката излязла от стаята, за да говори с него, а разговорът й продължил 15 минути. Когато се върнала в спалнята, водещият полюбопитствал какво става, защото дочул, че разговаря с мъж. Тя обаче преценила, че няма смисъл да го занимава с любовните проблеми на сина си и му отговорила, че няма нищо. Това бил първият път, когато Милена видяла Милен истински вбесен. Той си тръгнал, ядосан от мълчанието й. След седмица не издържал и отново й звъннал. Упрекнал я, че не го допуска до себе си, не го изслушва и усеща дистанция между тях. Взел си таблета, който бил в дома на Милена и хлопнал входната врата. 3 дни нумероложката чакала да се обади и накрая му събрала вещите и дрехите му. Прибрала всичко в чували и в продължение на часове опаковала всяка вещ в стреч фолио. После му изпратила чувалите до офиса на куриерска фирма, а Милен Цветков едва примъкнал чувалите от офиса до дома си.

„После, докато ми обясняваше, че не съм в ред, ми каза, че са му трябвали няколко часа, за да разопакова всички неща и там, където не успял, рязал фолиото. Каза: „Как не те мързеше да се занимаваш с това?”. После разбрах, че съм изпратила неща, които не бяха негови, като една флашка с мои снимки от събития, и когато ми я върна, саркастично ме попита: „Това защо си ми го пратила? Да не те забравя ли?”, спомня си случката Милена. След седмица мълчание водещият отново й звъннал. „През целият ми живот все някой нещо е искал от мен, все аз съм бил водещият, все претенции, условия и куп простотии. Защо загубихме толкова много време в глупости? Надявам се да го наваксаме”, признал при последното им помиряване Милен.

Една вечер гледали филм, в който главната героиня била болна от неизлечима болест и порастналите й синове трябвало да вземат решението дали да се съгласят на евтаназия. Драматичният сюжет отключил емоциите на Милен и той попитал Милена ако се разболее тежко, дали тя ще има силите да подпише подобни документи. „Не ми се умира в болки и гърчене”, признал журналистът. Милен споделил, че отдавна мислел по тази тема, коментирал дори и с близкия си приятел Даниел Петканов. „Бях го помолил, понеже по онова време той ми беше приятел и бяхме близки, ако се наложи, той да го направи. Но тъй като вече не сме приятели и в момента ти си ми най-близкият човек, затова се обръщам към теб и те питам – били се наела да ми обещаеш, че ако нещо такова се случи с мен, ти ще имаш силата да подпишеш документите? Аз искам да изживея пълноценно живота си. Не ми се умира в мъки и страдания. Не искам да съм болен, не искам да доживявам до много дълбоки старини, защото за мен това е мъчение”, настоявал Милен.
Стъписана, тя го предупредила да внимава какво си пожелава, защото всяка дума е енергия и Вселената го „слуша”. Водещият обаче не вярвал в тези неща. Бил практичен, човек на логиката и здраво стъпил на земята. Наричал темите за преражданията и задгробния живот „тинтири-минтири”.

Милена ще помни винаги последният Великден с Милен миналата година. „Нищо не предвещаваше подобно нещо. Видяхме се 10 минути преди катастрофата. Излезе за малко от вкъщи, а това се случи минути по-късно. Разбрах от медиите и най-нелепото е, че го прочетох на лаптопа му, който е у дома. Първо изобщо не можех да повярвам, защото бях в шок. Веднага след това говорих първо с дъщеря му Калина, която е в Нидерландия. После ми се губят часове…”, разказва нумероложката.
Минути преди катастрофата Милен тръгнал от дома й, за да си вземе сако за работата от неговия апартамент на ул. „Оборище”. Готвел се за ефир на следващия ден и трябвало да бъде елегантен. Предстояло му и интервю в телевизията на Слави Трифонов. Върнал се, защото забравил ключовете от дома си. После се върнал отново, защото не взел документите си. „Погледна ме с онзи поглед за сбогуване, който никога няма да забравя, и каза: „Обичам те!“. – Обичам те – и затворих вратата”, спомня си за последния им ден заедно Милена.

Водещият бил пословично разсеян и винаги забравял нещо. На 16 април, навръх Великден журналистът бе убит от мощния джип на 22-годишния дрогиран Кристиан Николов докато чакаше начервен светофар. Фаталният удар можеше да бъде избегнат, ако Милен се беше забавил или беше избързал с няколко секунди.

Отишъл си огорчен от Даниел Петканов

От книгата на последната му приятелка става ясно, че Милен бил много огорчен от предателството на Петканов. Благодарение на него Даниел попаднал в телевизията, а след уволнението на Цветков от Нова, той се покрил и спрял да му вдига телефона. Това много огорчило журналиста. Той споделил с приятелката си, че най-вероятно Петканов му е сърдит заради някаква закачка, която Милен си направил с името на детето им.

3 пъти бил на крачка от смъртта

Водещият е имал три критични момента в живота си. Една от случките се разиграла на гръцкия остров Лимнос. Журналистът имал любимо място за каране на кайт и сърф. По време на ваканция с дъщеря си Калина двамата едва не се удавили. Милен я учел да кара сърф. Влезли навътре във водата, когато хвърчилата на сърфовете им се оплели, а ситуацията станала много опасна. За да не изплаши дъщеря си, Цветков запазил самообладание и с бавни движения успял да избута дъските до брега.
В критична ситуация журналистът изпаднал и по време на работата си в БНТ. Изпратили го с екип да снима документален филм по време на войната в Босна и Херцеговина. Идеята била да вземат интервюта от обикновени хора по селата, но ги объркали с терористи. По онова време телевизията плащала много добри хонорари. Трябвало обаче да имат разрешително, за да преминават само през определени територии. Екипът забелязал къща, пред която стоял възрастен мъж и решили да го интервюират. Изведнъж около тях се появили въоръжени мъже. Арестували ги, а те се опитвали да обяснят, че са журналисти и идват с мирна цел. Няколко часа Милен и екипа му стояли вързани. Едва когато пристигнал преводач, те обяснили, че не са терористи, а журналисти. Можело да ги разстрелят, без никой да разбере къде са. „Щяха да ни водят безследно изчезнали. Онези не си поплюваха. Няколко пъти съм бил на косъм от смъртта. Дори съм я виждал пред очите си”, признавал е в свои интервюта Милен.
Самият той не вярвал в предсказания, прераждане, карма и съдба, но забелязал, че остров Лимнос има ключова роля в живота му. Всеки път, когато отивал там, след това или го сваляли от екран, или го връщали.

Третият критичен момент едва не оставил водещия инвалид зацял живот. Цветков живеел на квартира с първата си съпруга Дана. Един ден, докато простирал прането, Милен паднал от висок етаж в двора на кооперацията. По чудо оцелял, но прекарал няколко седмици в „гипсово корито”, за да се възстанови гръбнакът му. Болките в гърба го мъчели до последно. Затова и журналиста често ходел с раници – да изпъват гръбнака му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ