ГЕРБ нанесе мълниеносен удар по Слави Трифонов на 5-ти май

Слави Трифонов

Смятаме, че с приетите изменения и допълнения на Изборния кодекс (ИК) българите бяха решени от равно прав на глас. Едни ще гласуват само с машини, а други само с бюлетини. Беше нарушен принципа да не се създават привилегии. Това заявиха на извънреден брифинг от партия ГЕРБ.

„Въвеждането само на гласуване с машини ограничава гражданите, които не могат да работят с тях. Това е насилствена модернизация и неуважение към българските граждани, нашите бащи, баби и дядовци”, казаха от партията.

„Централната избирателна комисия (ЦИК) беше променен радикално и ние не знаем защо. Искаме да се обзаложим, че първото действие на служебното правителство, ще е да смени ръководството на „Информационно обслужване”, казаха още от партията.

„В рамките на седмица ГЕРБ внесе второ искане в Конституционния съд (КС) за обявяване на противоконституционни текстове от приети от Народното събрание (НС) закони. Внесохме искане за обявяване на промените на изборния кодекс, направени за една нощ, за неконституционни”, заяви Десислава Атанасова.

„Последната седмица грубо беше погазена не само Конституцията, но и правилникът на НС. Всички бяхте свидетели на това грубо погазване на всички правила и традиции на парламентаризма”, каза тя.

„Ако днес звучаха декларации от партиите на т.нар промяна, стана ясно едно – никой не поставя дневния ред на обществото в пленарна зала. Тези партии са тук само с цел да сглобят нов Изборен кодекс, за да си обслужат интереса, без да си дават сметка за последствията и как ще затруднят българите”, каза Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ