Нинова: Г-н Трифонов явно иска абсолютно мнозинство, но това е невъзможно

Корнелия Нинова, БСП

Разбира се, че съществува риск от ниска избирателна активност през лятото. Това заяви пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова, след като партията ѝ получи и върна третия мандат за излъчване на кабинет в рамките на 45-ото Народно събрание.

Тя посочи, че в този парламент нито една от партиите не си говори помежду си – поведение, което определи като „лошото за България“.

В това Народно събрание няма диалог. За съжаление надделяха партийното его и личният егоизъм. Слави Трифонов поиска избори, за да има по-голяма легитимност, но абсолютно мнозинство е невъзможно, посочи Нинова и изрази надежда партията ѝ да подобри резултата си от последните избори.

На въпрос дали е възможно в служебното правителство, което ще бъде назначено от президента Румен Радев, да има представители от БСП Нинова отвърна, че решението дали партията изобщо да излъчи свои министри в служебния кабинет ще бъде взето на първо време от колективните органи на БСП.

,,При нас решенията се взимат от колективните органи за участие на наши министри в правителството, било то редовно или служебно. При нас решения еднолично не се вземат както при Борисов или Трифонов“, подчерта Корнелия Нинова.

Не е хубаво да работим с усещания в политиката, а да говорим с факти. Ще работим за това да има стабилно правителство. Надяваме се разумът да надделее, отговори накрая Нинова на въпрос какво очаква да се случи след предсрочните избори, които се очаква да бъдат насрочени за 11 юли.

„Новини.бг“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ