До всички ваксинирани: Имаме новини за Вас, не не е вярно

Коронавирус, Ваксини 5

За ваксинираните срещу коронавирус в Белгия няма да има облекчения, свързани с посещението на обществени места. Това е заявил премиерът Александер де Кро, цитиран от местни медии, съобщи БТА.

Той е отбелязал, че стремежът на властите е да не се допуска дискриминация на хората, които не са имали възможност да се ваксинират. По неговите думи Белгия няма да последва примера на Дания, където имунизираните получават по-лесен достъп до ресторанти и културни събития.

Досега в Белгия са имунизирани 34 на сто от пълнолетните граждани, като едва десетина процента са получили по две дози ваксина. В края на седмицата влизат в сила облекчения на противоепидемичните мерки за пръв път от половин година насам. Предвижда се да отпадне вечерният час между 22.00 и 6.00 часа, и да бъде заменен с ограничение за събирането на повече от трима души от различни домакинства нощем.

Носенето на маски на открито остава задължително. Облекчените мерки ще бъдат в сила до края на юни. Ограниченията в страната станаха повод за растящо обществено недоволство, което пролича най-ясно при две неразрешени масови събития в последния месец. Импровизираните „купони на открито“ завършиха с десетки ранени и задържани, а любителски кадри показаха нарастващо неподчинение от страна на гражданите и случаи на злоупотреба с власт от полицията. В Белгия строгите ограничения са в сила от март миналата година, с кратко прекъсване в летните месеци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ