Бойко Борисов се ядоса жестоко, последва реакция

Бойко Борисов

Кое налага на 11 юли да са изборите, Защо не са по-рано, защо да са по-късно. Това запита премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг, на който обяви, че ГЕРБ ще оттеглят кандидатурата на Ципов за шеф на ЦИК.

„ Вече месец и половина ние чакаме и говорим за управляващия Борисов. Аз очаквах вчера след като се върне мандатът от БСП и да се възложи служебно правителство, за което президентът от месеци говори, че е готово.

Утре и в други ден е Европейският съвет. Вместо да си отиде служебният премиер, аз би трябвало да ида на съвет и да поема отговорност за следващото служебно правителство. Това са безотговорни хора.
Събитията по-късно през деня в НС. Как викаха „остава“ само няколко дни след избора на председателя.

Къде им е планът на възстановяване. Само вкарват планове за харчене на пари, ама как ще ги съберат? Виждате каква е атаката, но това не ме плаши. Връщат се пак към чекмеджетата, само ме атакуват.

Защо ме държите, след като не съм премиер? Партиите с претенции да управляват да отидат в президентството без човек, който да управлява. Тези хора нямат никакво влияние. Да ми дадат написано какво трябва да отстоявам, ако ме искат утре да отида.

Обичам държавата, знам колко е трудно, но считам, че съм най-успешен и най-знаещ. Но виждате те какво правят – едно и също. Те ползват два дни на заседаване за рекламна кампания. Искам президентът да ми отговори за Съвета. Какво се разработихте. Нищо от това няма да се случи, защото нямате време. А това е така, защото се отказвахте от това да направите правителство.

Ние само сме имали пол, воля да не им пречи. Но какво ще се случи по-нататък не искам да гадая.“, заяви Борисов и допълни „с колегите направихме анализ на това, което са сътворили вчера и установихме, че е капан.“

Борисов коментира и вчерашните скандали и сигналите на Илчовски срещу него:

„Закрита комисия се предава по интернет. Сега навързах защо Радев бави правителството. Не го познавам г-н Илчовски. Аз се занимавам с политика. Те се видяха, че нямат програма и всичките обещания не ги изпълниха“, посочи Борисов.

„Аз очаквах за месец и половина управление на тези хора, да видя нещо, свързано с управлението. Единственото, което чух, е как ще носят някакви „разследващи документи“ на Радев. Ами нека носят! Те и кошаревски свидетели ще намерят. Да ги носят! Една година се занимаваха с това и ги пребихме на изборите. Който е повярвал, повярвал. Който не е, не е. Толкоз. Досега всеки, който ме е атакувал, е изгубил изборите“, каза още той и допълни „народът има инстинкт. Слуша и си задава въпроси. Резултатът от изборите ги видяхте. От друга страна, започвам да се радвам на машините, защото ще се видят недействителните гласове. А те няма какво да правят, освен да търчат с едни листи по разни медии. Канна, честит рожден ден на патерица!“.“, каза Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ