Десислава Атанасова обвини партиите в политическа импотентност

Десислава Атанасова, ГЕРБ

Политическата импотентност на останалите партии не успя да роди нито парламент, нито да състави кабинет. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на допълнителните консултации за излъчване на председател на ЦИК, съобщи Агенция „Фокус“.

„Не желая да влизам в тона на колегите, защото част от тях да ми говорят за мълчание при условия, че техният лидер дори не се е появил в парламента, смятам да отмина. Според традицията и практиката дори имахме право на председател на НС, вие обаче в мнозинството си не подкрепихте такава кандидатура. Дали нивото на токсичност съществува и какво е то, смятам, че е тема, която не е нито във връзка с тази процедура, нито във връзка с тази институция. Може това да се случи на жълтите павета или в сградата на Народното събрание Побързайте, защото ваша политическа импотентност нито успя да роди парламент, нито успя да състави правителство. Приемете, че ГЕРБ е предложил 4-ма членове и не държим да имаме представител в ръководството. Димитър Димитров остава нашият кандидат“, заяви Атанасова.

Президентът Радев допълни, че тук работата им е организационна и трябва да излъчат председател на ЦИК. „Имаме сериозен проблем. Искам да заявя ясно, че най-важното в ЦИК е доверието не само на гражданите, но и ръководството на дадена партия да има доверие в соя кандидат и в ръководството на парламентарната група. Вчера това доверие се пропука специално в ГЕРБ. Ще помоля, когато представяте кандидат, да държите на него и да дава убеденост. Трябва да имате зам.-председател. Трябва да има представителност в ръководството. Не може да се абдикира по този начин“, подчерта държавният глава.

Председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова посочи, че е очевидно, че липсата на уважение е запазена марка на ГЕРБ. „Ще направят всичко възможно за осуетяването на провеждането на честни избори. Ако депутатите на ГЕРБ доброволно са се превърнали в заложници на своя лидер, не виждам защо и останалите партии трябва да се превръщаме в такива. Предложенията за ръководство трябваше да бъдат направени до 5 май. Според мен наглостта, неуважението към останалите и нарушаването на процедурите и правилата трябва да бъдат санкционирани. Не може тук някоя политическа формация да си позволява такова поведение“, каза още тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ