Близки на Ваня Костова показаха епикризата ѝ, болката е голяма

Ваня Костова

Песните на Ваня Костова звучаха вчера през целия ден в Бургас.

Точно в 12 ч. бе включено външно озвучаване при експоцентър „Флора“, сградата на Общината, Културния дом на нефтохимика, Морското казино и Младежкия културен център.

Почитатели на уникалната певица, която си отиде внезапно на връх Гергьовден, оставят цветя в нейна памет пред Часовника в центъра на града. Макар отдавна да живееше в столицата, Ваня Костова бе сред любимите изпълнители на бургазлии. Нейни съседи от бургаския к-с „Изгрев“ си спомнят как преди 1989 г., когато имало режим на тока, Ваня излизала на терасата на апартамента си и огласяла квартала с прекрасните си песни.

Инфаркт е най-вероятната причина за внезапната смърт на обичаната певица, която издъхна в дома си в София. Не е изключено обаче да става дума за пост ковид синдром, тъй като Ваня прекарала инфекцията в началото на април. На рождения си ден на 18 април се чувствала по-добре, разказаха нейни близки.

„Угасна една ярка звезда – нашата Ваня Костова. Нямаше и няма да има друга като нея. Щастие е за нас, че животът и кариерата я свързаха толкова силно с Бургас. Тъжно е и ще ми липсва, както и на всички бургазлии. Но никой не може да ни отнеме нейните песни!“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ