Борисов: Близо 40 000 се ваксинираха днес, българинът е мъдър и отговорен

Бойко Борисов 5

Близо 40 000 желаещи се ваксинираха днес срещу COVID-19. Това написа в официалния си Фейсбук профил премиерът в оставка Бойко Борисов.

Защото българинът е отговорен, мъдър и вярва на медицината. Защото ваксината ще ни помогне да защитим и предпазим най-уязвимите, да работим без да се страхуваме, да контактуваме без притеснения, да пътуваме сигурно. Заради всичко това и още редица други безспорни аргументи имунизацията срещу новия вирус е изключително важна. И защото тя е средството, чрез което можем да си върнем предишния начин на живот и свободата, пише още Борисов.

Правителството напълно обезпечи потребностите от ваксини у нас. Всеки понеделник през май в България ще пристигат нови над 270 000 дози на „Пфайзер“, а в последния ден на месеца ще бъдат доставени още 410 000. От ваксината на „Модерна“ през настоящия месец всяка седмица ще се осигуряват по 36 000 дози, а през последните 2 седмици на юни – по 41 000 дози седмично. Така за второто тримесечие на годината България ще разполага с близо 5,5 милиона дози ваксини.

А през цялата 2021 г. ще бъдат доставени близо 13 милиона дози, за да има защита срещу COVID-19 за всеки един българин, допълва Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ