14:36, Бойко Борисов с извънредни новини: Успяхме!

Бойко Борисов 12

„До късно снощи заседавахме. За радост постигнахме исторически успех“, това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов след срещата на върха в Порто.

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите членки на Европейския съюз (ЕС) обсъдиха реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г.

„Това, което решихме на срещата в Порто, но ние в България започнахме да го правим още преди четири години“, заяви Борисов във връзка с плана за действие на Европа да се интегрират все повече деца в образователната система.

„К-19 даде и един тласък на социалния аспект, за трансформацията, за това как да обучаваме децата и как да подпомогнем възрастните. Все много важни неща, които се надявам и в бъдеще да бъдат продължени“, каза още премиерът в оставка.

„Като ЕС малко се забавихме с ваксините, но виждате в България какво стана вчера – 37 хиляди ваксинирани. Един среден град се ваксинира, а идват и още. Благодаря на лекарите.

Преди говореха, че видиш ли с ваксините ни чипират. А ето какво стана вчера. Всички лъжи една по една заминават в коша. Остава свършеното, направеното и работата“, каза Борисов във връзка с важната К-19 новина, която обяви вчера.

„България ще бъде една от първите страни, които ще бъдат включени в т. нар. „дигитален зелен сертификат“. Така, че моля служебният кабинет да го има предвид“, каза още премиерът в оставка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ